Friday, August 31, 2012

Lor Tatlısı Tarifi




Yapımı kolay bir tatlı tarifi veriyoruz. Lor tatlısı. Bayramlarda, davetlerde kısa zamanda kendi ellerinizle nefis bir tatlı ikram edebilmeniz için. Bayram tatlısı olarakta sunulabilir.






Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikser ile köpürene kadar çırpalım. Ardından hem çırpalım hem de sırasıyla diğer hamur malzemelerini de ekleyelim. Unu ve kabartma tozunu en son ekleyelim. Unu göz kararı yumuşak bir hamur olana kadar koyalım.






Hamur hazır olduktan sonra krem şanti şekil verme kabımıza hamuru dolduralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı olarak sıkalım. 180 derecelik fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim.






Şerbetimizin tarifini de verelim. Ama şerbeti tatlıdan önce yaparsanız, tatlı pişene kadar o da soğumuş olur boşuna beklemezsiniz.






Bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ile 4,5 su bardağı suyu koyalım. Yavaş yavaş kısık ateşte kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edelim. 15 dakika kadar kaynatalım ve ılıması için ocaktan alalım.






Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılıyan şerbetin içerisine boca edelim azar azar. Nazikçe tencerede şerbetin içinde biraz karıştırdıktan sonra bekletelim ve kevgir ile alalım. Tüm tatlıları bu şekilde ıslatalım. Daha sonra tatlıları tepsiye koyalım ve kalan şerbeti eşit olarak tatlıların tepsisine gezdirelim. Afiyet olsun.






Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment